Manfred van Daal wint Open Millse Darts Trophy 2016, Rik Hendriks is runner-up

Op vrijdagavond 29 januari vond voor de 13de keer het Open Millse Darts Trophy plaats bij Café-Zalen ’t Lagerhuis in Mill. Met maar liefst 55 deelnemers begonnen we rond de klok van 20:00 uur aan de eerste wedstrijden uit de poulefase. Na de poulefase belandde de nummers 1 en 2 uit de poules in de winnaarsronde, de overige deelnemers mochten een gooi doen naar de titel in de verliezersronde.

OMDT 2016 - 2
Winnaar van de verliezersronde Remco Schel (links) en runner-up Edwin Cornelissen (rechts)

In de verliezersronde ging de finale tussen Remco Schel uit Boxmeer en Edwin Cornelissen uit St. Hubert. Remco kwam in de finale door bij de laatste 32 te winnen van Richard Verberk met 2-0, daarna bij de laatste 16 wist hij te winnen van Michael Bijvelds met 2-0. In de kwartfinale was het Bert Wemen die het Remco nog moeilijk maakte, maar ook Bert moest het onderspit delven en verloor met 2-1 van Remco. In de halve finale mocht Jan van der Lans het opnemen tegen Remco, maar ook Jan kon geen potten breken en verloor met 3-1 van Remco.
Edwin daar en tegen kwam in de finale door bij de laatste 32 te winnen van Sander Roodbeen met 2-1, bij de laatste 16 wist hij vervolgens te winnen van Nick van Lieshout met 2-0. In de kwartfinale mocht Edwin het opnemen tegen Marcel Olivier en deze partij werd met 2-0 gewonnen door Edwin. In de halve finale was het Joost Hermens die Edwin tegenkwam en deze partij werd met 3-1 gewonnen door Edwin.
In de finale mocht maakte de heren er een spannende pot van. Edwin mocht de eerste leg beginnen, echter het was Remco die de eerste leg naar zich toe trok, 0-1. Daarna was het Edwin die de leg van Remco afsnoepte en de stand weer gelijk trok, 1-1. In de daarop volgende legs waren er weer 3 breaks met als resultaat een 2-3 voorsprong voor Remco. In de 6de leg was het Remco die er even een tandje bij zetten en met een prachtige 164 finish en een 15-darter de wedstrijd in zijn voordeel besliste en de verliezersronde voor zich opeiste.

OMDT 2016 - 1
Winnaar Manfred van Daal (midden) met de wisselbeker, runner-up Rik Hendriks (links) en de nummer 3 Ruben Relou (rechts) en nummer 4 Peter van Bergen (midden onder)

In de winnaarsronde waren het Manfred van Daal uit St. Hubert en Rik Hendriks uit Mill die een gooi deden naar de hoofdprijs van € 150,- en de wisselbeker van de Open Millse Darts Trophy. Manfred wist de finale te bereiken door bij de laatste 32 te winnen van Mark Raaijmakers met 2-0, waarna bij de laatste 16 Max van Dijk het onderspit moest delven tegenover Manfred, 3-0. Willem van Keysteren was de volgende opponent van Manfred in de kwartfinale, maar ook Willem wist Manfred niet te stoppen en verloor met 3-0. In de halve finale mocht Peter van Bergen nog proberen om Manfred uit de finale te houden, maar helaas voor Peter verloor hij met 4-1 van Manfred.
Rik wist in de finale te komen door bij de laatste 32 te winnen van Remco Huibers met 2-0, waarna in de laatste 16 Mark Lenkens zijn tegenstander was en ook deze partij wist Rik te winnen met 3-1. In de kwartfinale mocht Rik aantreden tegen Roy van Lieshout, maar ook Roy wist Rik niet te stoppen en verloor met 3-0 van Rik. In de halve eindstrijd ging het tussen Ruben Relou en Rik Hendriks. Beide spelers wisten er een mooie pot van te maken, echter bij Ruben mochten de dubbels er niet in en verloor met 4-0 van Rik.
In de finale mocht Rik de wedstrijd aanvangen en pakte ook gelijk de eerste leg. In de 2de leg leek deze naar Rik te gaan, maar nadat Rik enkele pijlen op zijn dubbels had gemist was het Manfred die alsnog de stand gelijk trok, 1-1. Hierna liep Manfred verder uit, want ook de 3de leg was een prooi voor Manfred en ook zijn eigen leg hield hij, zodat hij een 1-3 voorsprong nam. De 5de leg was weer een break en een 1-4 voorsprong voor Manfred. In de 6de leg wist Rik nog er alles aan te geven en de stand terug te brengen tot 2-4. In de 7de leg die daar op volgde ging het mooi gelijk tegen elkaar op. Rik wist als eerste op een dubbel te komen, maar miste jammer genoeg. Ook Manfred wist in eerste instantie zijn dubbel niet te gooien, waardoor Rik nog kans kreeg om de leg te pakken. Maar ook Rik slaagde er niet in zijn dubbel te gooien, waardoor Manfred alsnog de leg en dus de winst op te eisen. Manfred wist hierdoor voor de 5de keer de Open Millse Darts Trophy te winnen, maar in plaats van dat hij de wisselbeker mocht houden, schonk hij de wisselbeker alsnog terug aan de organisatie.

Dit alles kan de organisatie van DC NoScore weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Wilt u alle uitslagen, kijk dan op de toernooipagina.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.