Rudy van Lanen wint de Gesloten Mill 2016, Max van Dijk runner-up

Op vrijdag 20 mei 2016 vond bij Café-Zalen ’t Lagerhuis de Gesloten Mill 2016 plaats. Voor dit toernooi hadden zich 27 spelers zich gemeld om te strijden voor de titel van de Gesloten Mill 2016 en de felbegeerde wisseltroffee.

Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren, gingen we door met de winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde waren het Renate Teunesen en Ruben Relou die het tegen elkaar opnamen in de finale. Renate wist deze finale te bereiken door bij de laatste 16 te winnen van Sander Schaap met 3-0, waarna bij de laatste 8 Robert Kusters werd verslagen met 3-2. In de halve finale was het Maik Veld die zich de meerdere moest erkennen in Renate en deze partij verloor van Renate met 3-1. Ruben daar en tegen wist de finale te bereiken door bij de laatste 16 Hilda Venbrux te verslaan met 3-0, bij de laatste 8 wist Ruben te winnen van Stef van der Wijst met 3-0 en in de halve finale was hij te sterk voor Edwin Schaap met 3-0.
In de finale ging de strijd in het begin mooi tegen elkaar op tot 2-2. Daarna was het Ruben die 2 legs achter elkaar wist te winnen en zodoende de finale met een 4-2 winst wist af te sluiten.

In de winnaarsronde waren het Rudy van Lanen en Max van Dijk die het hier tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Rudy mocht in de kwartfinale aantreden tegen Jack Hendriks en wist deze partij met 3-1 te winnen van Jack, waarna in de halve finale Dennis Venbrux werd verslagen met 4-2. Max had eerst een voorronde partij bij de laatste 16 tegen Andy Veld, welke met 3-1 werd gewonnen, in de kwartfinale was het Jaap van der Lans die werd verslagen met 3-1. In de halve finale mocht Max het opnemen tegen Rik Hendriks en die maakte het Max behoorlijk last, echter het was Max die met een 4-3 overwinning naar de finale mocht gaan.
De finale mocht Rudy aanvangen en wist dan ook meteen zijn eerste leg te behouden. In het verloop van de partij was het Rudy die deze wedstrijd domineerde, waarbij Max het af en toe mocht proberen om een leg te pakken, maar Rudy was hier net een maatje te groot voor Max. Rudy wist dan ook de finale met 5-0 te winnen en mag zich een jaar lang kampioen van Mill noemen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.