Open Millse Darts Trophy 2017 weer een succes!

Manfred van Daal met zijn Tropy van de Open Millse Darts Trophy.

Afgelopen vrijdag 24 maart 2017 vond voor de 14de keer het Open Millse Darts Trophy het singletoernooi plaats bij Café-Zalen ’t Lagerhuis in Mill. En op vrijdag 31 maart 2017 vond voor de 9de keer het Open Millse Darts Trophy koppeltoernooi plaats. Beide toernooien waren weer goed bezocht, dus de organisatie mag wel terugkijken op 2 geslaagde toernooien. Allereerst werd op vrijdag 24 maart Manfred van Daal bekroont met zijn eigen beker. Dit omdat Manfred vorig jaar voor de 5de keer de wisselbeker wist te winnen. Manfred mocht de wisselbeker hierdoor eigenlijk houden, maar schonk deze terug aan de organisatie. Als aandenken kreeg Manfred alsnog een beker aangeboden. De huidige wisselbeker werd hierdoor ook omgedoopt tot de Manfred van Daal Wisselbeker.

Op vrijdag 24 maart werd als eerste het singletoernooi gespeeld en op deze avond waren maar liefst 58 personen die zich ingeschreven hadden en een gooi gingen doen naar de Manfred van Daal Wisselbeker en de hoofdprijs van €150,-. Omstreeks de klok van 20:00 uur konden we aanvangen met de eerste poulewedstrijden en al snel daarna rond de klok van 22:30 werden de eerste knock-out wedstrijden omgeroepen.

In de verliezersronde waren het Rudy van Lanen en Luuk Arts die het in de finale mochten uitmaken wie er met de troostprijs er vandoor mocht gaan. Luuk kwam in de finale door bij de laatste 32 te winnen van Dennis Venbrux met 2-1, waarna bij de laatste 16 Jo Driessen zijn tegenstander met 2-0 werd verslagen. In de kwartfinale was het John Cornelissen die het onderspit delfde met 2-1 en in de halve finale wist Luuk knap te winnen van Ria Niemeijer met 3-1. Rudy daar en tegen wist tot aan de finale geen leg af te geven. Bij de laatste 32 was het Kees Hendriks die zijn meerdere moest erkennen in Rudy met 2-0. Bij de laatste 16 was het Sander Schaap welke met 2-0 verloor. In de kwartfinale mocht Nick van Lieshout het proberen om Rudy te stoppen, maar ook hier won Rudy zonder een leg af te geven, 3-0. In de halve eindstrijd won Rudy met 3-0 van Edwin van der Cruijsen.
In de finale was het Rudy die de boventoon voerde, al kwam Luuk soms nog wel dichtbij. Rudy won uiteindelijk de finale met 4-0.

In de winnaarsronde kwamen al snel enkele verrassende uitslagen tegen. Ramon van der Venne wist bij de laatste 32 Bas Abels uit het toernooi te houden door met 3-1 van hem te winnen. Bij de laatste 16 was het Levy Frauenfelder die na een lange strijd de 5-voudig kampioen Manfred van Daal met 3-2 uit het toernooi wist te houden. Ook voor Jaimy van de Weerd was de laatste 16 het eindstation. Wederom was het Ramon van der Venne die hem met 3-0 naar huis stuurde. Jaimy kreeg wel kansen, maar Ramon was het scherpst op de dubbel in deze partij. In de kwartfinale werd Levy Frauenfelder uitgeschakeld met 3-1 door Danny van Klompenburg. Ramon van der Venne was op dreef deze dag, want ook John van de Weerd werd met 3-0 verslagen. In de halve eindstrijd was het Martijn Schoenmakers die het Ramon nog moeilijk maakte, maar uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Ramon zodat Ramon met 4-1 deze partij won. Aan de andere zijde van de sheet was het Rik Hendriks die geruisloos was doorgedrongen tot de halve finale en hier Danny van Klompenburg trof. In een zinderende partij, waarbij beide spelers op hun top speelde, was het RIk die hier met 4-1 won.
De finale werd op het hoofdpodium gespeeld en voor beide spelers was het in het begin af tasten en zoeken. Bij Rik was de spanning van de finale snel verdwenen en de finale met een 5-1 winst wist af te sluiten.

Koppeltoernooi

Op vrijdag 31 maart werd het Open Millse Darts Trophy koppeltoernooi gehouden. Met maar liefst 36 koppels konden we omstreeks 20:00 uur aanvangen met het toernooi. Aansluitend aan de poulewedstrijden vonden de winaars- en verliezersronde plaats, waarbij beide finales op het podium gespeeld werden.

In de verliezersronde waren het Ronald van de Burgt & John van Dijk die het in de finale opnamen tegen Luuk Arts & Ramon Strijbosch. Voor Luuk was het podium niet onbekend, daar hij een week eerder ook al gestaan had in de finale verliezersronde van het singletoernooi. Ronald & John hadden bij de laatste 32 een bye en mochten het bij de laatste 16 opnemen tegen Joris van Reijmersdal & Maik Veld. Deze wedstrijd werd in het voordeel van Ronald & John beslist in een 2-0 overwinning. In de kwartfinale mochten ze het opnemen tegen het duo Patrick Hutten & Martien Lentjes en ook deze wedstrijd werd door Ronald & John gewonnen met 2-0. In de halve finale hadden ze een geduchtere tegenstander, te weten Ruud Klop & Sander Schaap. Deze wisten Ronald & John ternauwernood te winnen met 3-2 en zo een plek in de finale te bemachtingen. Aan de andere zijde waren het Luuk Arts & Ramon Strijbosch die wel bij de laatste 32 nog een wedstrijd moesten spelen. Zij mochten het hier opnemen tegen Robert Derks en Bram Hendriks en wisten deze partij met 2-0 te winnen. Bij de laatste 16 waren het Ferdi Knipping en Vincent Pater die hier nipt verloren van Luuk & Ramon met 2-1. In de kwartfinale waren het Stephanie Verberne & Marcel Olivier die het moesten afleggen tegen Luuk & Ramon en met 2-0 ging de winst naar Luuk & Ramon. In de halve finale waren het Mitchel Koster & Bram Junier die nog een leg mochten pakken, maar de winst ging met 3-1 naar Luuk & Ramon.
In de finale kwamen John & Ronald al snel op een 2-0 voorsprong, echter deze wisten ze niet uit te breiden naar een winstpartij. Beide spelers wisten nog wel scorend het Luuk & Ramon nog lastig te maken, maar de winst ging uiteindelijk met 4-2 naar Luuk & Ramon.

In de winnaarsronde waren het Andy Veld & Max van Dijk die het in de finale mochten opnemen tegen Bas Abels & Rik Hendriks. Ook voor Rik was het de 2de keer in een week tijd dat hij op het podium stond. In het singletoernooi wist hij dit winnend af te sluiten, zou het ook deze keer gebeuren? Bas & Rik moesten dan eerst afrekenen met Rick van Dijk & Ruben Relou bij de laatste 16, wat met een 3-1 overwinning ook gebeurde. In de kwartfinale waren het Jack Hendriks & Ger van de Wijngaard die het Rik & Bas moeilijk mochten maken, echter met 3-0 ging de winst naar Bas & Rik. In de halve finale mochten Sylvano de Bie & Antwan Swarts de strijd aangaan, maar met 4-0 wisten Bas & Rik de partij naar zich toe te trekken. Andy & Max mochten bij de laatste 32 het opnemen tegen Niels Strijbosch & Mike Kremers. In deze spannende pot wisten Max & Andy nipt met 3-2 te winnen van Niels & Mike. Bij de laatste 16 waren het Frank van Geenen & Iwan Peters die trachten te winnen van Max & Andy, echter met 3-1 waren het Andy & Max die aan het langste eind trokken. In de kwartfinale waren Robert van Nistelrooij & William van Delft de tegenstanders van Andy & Max. Ook Robert & William mochten een leg pakken, maar de winst ging met 3-1 naar Andy & Max. De halve finale mochten Joris van der Ven & René Jacobs trachten Andy & Max te stoppen. Helaas met 4-1 verloren René & Joris de strijd.
In de finale waren het Andy & Max die op een 2-0 voorsprong kwamen, maar Bas & Rik vochten zich terug in de wedstrijd en kwamen terug tot 2-2. Rik & Bas kwamen daarna op een 4-2 voorsprong en wiste deze voorsprong te behouden. Rik en Bas wonnen de finale met 5-3.

Al met al mag de organisatie weer terugkijken op 2 geslaagde Open Millse Darts Trophy’s. Hiervoor willen wij uiteraard onze sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. De complete uitslagen van beide toernooien is tevens terug te vinden op onze toernooipagina’s van de Open Millse Darts Trophy. Wilt u verder op de hoogte gehouden worden van al onze toernooien, like dan onze Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.