Manfred van Daal winnaar Gesloten Mill 2018

Afgelopen zaterdagavond op 6 oktober vond bij Café-Zalen ’t Lagerhuis voor de 7de keer het Gesloten Mill plaats. Met 17 deelnemers gingen we rond de klok van 20:00 uur van start in de poulefase. Helaas was de titelverdediger van vorig jaar (Rik Hendriks) helaas verhinderd, waardoor we zeker waren van een andere winnaar.In de verliezersronde vond de finale plaats tussen Robert Derks en Niels Strijbosch. Robert wist de finale te bereiken door in de kwartfinale te winnen van Henri Teunesen met 2-0, waarna in de halve finale Wouter van Rossum zijn volgende tegenstander was. Wouter was scorend beter dan Robert, maar het gooien van de dubbel hoort nou eenmaal bij het spelletje en daar was Robert dan net iets scherper op. Robert won met 3-0 van Wouter. Niels daar en tegen wist de finale te halen door in de kwartfinale te winnen van Piet Meulepas met 2-0. In de halve finale was Stef van der Wijst zijn tegenstander en won deze wedstrijd met 3-0.
In de finale was Niels net een maatje te groot voor Robert. Robert wist nog wel een leg te winnen, maar de winst ging met 4-1 naar Niels.

In de winnaarsronde waren het Bas Abels en Manfred van Daal die in de finale het tegen elkaar op mochten nemen. Deze 2 kemphanen hebben al eens vaker elkaar getroffen in een finale, dus beide wisten wel wat voor vlees ze in de kuip hadden. Bas wist zich in de finale te spelen door in de kwartfinale met 3-0 te winnen van Mark Kremers. In de halve finale was het Ruben Relou zijn tegenstander. Ruben wist nog wel wat tegengas te geven, maar moest uiteindelijk met 4-2 toch Bas als meerdere erkennen.
Manfred wist daar en tegen in de kwartfinale met 3-1 te winnen van Robert Kusters. In de halve finale trof hij een goed spelende Nick van Lieshout, maar wist met 4-2 toch de partij naar zich toe te trekken.

De finale ging in het begin gelijk tegen elkaar op en Bas kwam hierdoor ook op een 1-0 voorsprong. Manfred wist daarna zijn eigen leg te houden en maakte de stand weer gelijk. Het was dan ook Manfred die de eerste break plaatste in de wedstrijd en een 2-1 voorsprong nam. Manfred had daarna nog een extra versnelling gevonden en liep daarna iedere leg scorend weg van Bas. Ook met de dubbels was niks mis en met 5-1 ging de winst en de titel naar Manfred van Daal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.