Reglement

image_pdfimage_print

Reglement DCNS Competitie

 

 1. De wedstrijden zijn op dinsdag en starten om 19:30 bij Café Zalen ’t Lagerhuis. De wedstrijden zullen omstreeks 22:30 beëindigd zijn, afhankelijk van het verloop van de wedstrijden.
 2. Deelname aan de competitie kan alleen als de betaling van het inschrijfgeld is voldaan. Inschrijfgeld bedraagt €5,-.
 3. Er wordt gespeeld in 1 of meerdere poules, afhankelijk van aantal deelnemers. Het speltype is een 501 best of 6, waarbij alle legs gespeeld wordt. Alle legs telt als punt in de stand.
 4. Er wordt gespeeld met een handicap. Dit houdt in dat hoe hoger je geëindigd bent in de voorgaande competitie, hoe meer extra punten men krijgt. Ben je onderaan geëindigd, dan krijg je de minste punten. De persoon die in het midden is geëindigd, zal starten met 501 en verder daarboven zal het aantal iedere keer met 10 toenemen, bijv. 501, 511, 521 enz. naar onder toe geldt hetzelfde principe (501, 491, 481, enz).
 5. Personen die nieuw beginnen aan de competitie zullen ten alle tijden starten met 501, daar er geen handicap te bepalen is.
 6. Bij meerdere poules zal er om promotie/degradatie gespeeld worden.  Deze wedstrijden zullen gaan tussen de nummers 1 en 2 van de poule en de laatste en de een na laatste van de poule behoudens van de hoogste poule (poule 1).
 7. Alle poulewedstrijden dienen op de laatste speeldag gespeeld te zijn. Zijn de niet-gespeelde wedstrijden na de laatste speeldag niet gespeeld, zal de organisatie een beslissing nemen betreffende deze wedstrijden.
 8. Bij gelijke stand in de poule zullen de volgende punten gelden:
  1. Het aantal gewonnen legs;
  2. Daarna telt het onderling resultaat;
  3. Daarna telt het aantal gewonnen wedstrijden;
  4. Is het na deze punten nog gelijk, dan zal er een barage gespeeld worden.
 9. De indeling van de poule zal in eerste instantie gebeuren op basis van loting. Daarna zal de poule-indeling gemaakt worden op basis van de stand van voorgaand seizoen, inclusief de promotie/degradatie personen.
 10. Mocht je een keer niet kunnen op een speelavond, dan dien je je af te melden bij de tegenstander. Iedereen krijgt aan het begin van het seizoen een lijst met telefoonnummers.
 11. Bij voortijdig beëindigen van het seizoen, zullen alle gespeelde wedstrijden en nog te spelen wedstrijden voor de betreffende persoon op 0-0 (nul-nul) gezet worden.
 12. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet is de beslissing van de organisatie bindend.

Café-Zalen 't Lagerhuis