Niels Strijbosch Klubkampioen DC NoScore 2017

Op zondag 19 november vond bij Café-Zalen ’t Lagerhuis de enige echte Klubkampioenschappen plaats van DC NoScore. Met 12 deelnemers, waaronder titelverdediger Marcel Olivier, begonnen we aan deze middag. Ook een bijzonder dank naar onze enige betaalde darter deze middag Robin Kremers, die zich als barman ook van de andere kant liet zien en als 12de man aansloot om zo een mooi aantal te krijgen. Met 3 poules van 4 begonnen we aan het toernooi en met best wat spannende partijen later, konden we ook beginnen aan de winnaars- en verliezersronde. In deze verliezersronde ging de 1ste kwartfinale tussen Robin Kremers en Stephan Verschuren. Stephan kwam, ondanks het goede spel van Robin, toch op een 2-0 voorsprong. Robin wist daarna de stand weer gelijk te trekken en een beslissende leg moest de uitslag bepalen. Beide partijen kwamen op een dubbel en het was Robin die uiteindelijk de winnende dubbel erin wist te prikken. In de andere kwartfinale (Henri Teunesen en Stephan Weren hadden beide een bye) waren het Stephanie Verberne en Robert Derks die elkaar troffen. Hierin was Robert Derks met 3-1 te sterk voor Stephanie, waardoor de enige dame het veld moest verlaten.
In de halve finale trof Henri Teunesen als tegenstander Robin Kremers. Helaas voor Robin was er geen eer te behalen voor hem en Henri won de partij met 3-0. In de andere halve finale was het Stephan Weren die het mocht opnemen tegen Robert Derks. Stephan was hier de betere van de 2 en met 3-0 was het een duidelijke overwinning voor Stephan.
In de finale van de verliezersronde, Henri Teunesen tegen Stephan Weren (of te wel, beide spelers uit Lagerhuis 2) die het mochten opnemen tegen elkaar. In een best of 7 waren beide spelers het in de eerste 3 legs aan elkaar gewaagd, maar Stephan was hierin de betere op dubbel 1. In de 4de leg kwam Stephan echt op dreeft en met overmacht wist hij deze leg en de winst in de verliezersronde te pakken (4-0).

In de winnaarsronde waren er ook 2 spelers met een bye, te weten Rene Teunesen en Ruben Relou. 2 partijen werden ook hier afgewerkt in de kwartfinale. De eerste ging tussen Ricardo Jongen en Robert Kusters. Waar Ricardo een 2-0 voorsprong diende te pakken, maar helaas het niet af kon maken, was het Robert die de stand gelijk trok, 1-1. Ricardo probeerde het nog in de 3de leg en kwam toch ook daar weer op een dubbel, maar het was Robert die de 2-1 voorsprong pakte. Ricardo was hierdoor gebroken, waardoor Robert er met een 3-1 winst vandoor ging.
In de andere kwartfinale waren het Niels Strijbosch en titelverdediger Marcel Olivier die elkaar troffen. Helaas voor Marcel was het niet zijn dag en met 3-0 wist Niels deze partij te winnen.
In de eerste halve finale waren het Rene Teunesen en Robert Kusters die elkaar troffen. Zowel Rene als Robert wisten in de eerste 4 legs elkaar in evenwicht te houden, wel door elkaar steeds te breken, 2-2. In de vijfde leg mocht Robert beginnen en hij was de eerste die zijn leg wist te behouden en een 3-2 voorsprong pakte. In de 6de leg ging het weer gelijk tegen elkaar op, maar het was Robert die de winst pakte met 4-2. In de andere halve finale trof Niels een andere titelverdediger van het jaar daarvoor, Ruben Relou. Helaas voor Ruben moest ook hij het onderspit delven tegen Niels. Met 4-0 winst voor Niels, kregen we sowieso een nieuwe naam op de wisseltrofee.

In de finale Robert Kusters tegen Niels Strijbosch, waarbij beide heren hun eigen leg niet wist te behouden tot aan de 4de leg. Niels begon aan deze leg en was de eerste die zijn eigen leg hield en een 3-1 voorsprong pakte. Robert kwam daarna nog sterk terug tot 3-3 en mocht aanleggen voor een 4-3 voorsprong maar miste zijn dubbel. Niels profiteerde hier goed van en het was Niels die een 4-3 voorsprong pakte. In de 8ste leg begon Niels sterk aan de partij, Robert kon helaas niet meer volgen en met een 5-3 overwinning mocht Niels zich Klubkampioen 2017 noemen van DC NoScore.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.