Marcel Olivier winnaar Geminte Mill 2016

Afgelwinnaar-geminte-mill-2016open vrijdag 23 december vond voor de 6de keer de Geminte Mill Dartstoernooi plaats. Op deze editie waren maar liefst 20 darters op afgekomen om te strijden om de felbegeerde Dennis Kremers Wisseltroffee.  Wel was zeker dat we sowieso een nieuwe naam op de beker zouden krijgen, want zowel Bas Abels als Manfred van Daal (winnaars van de vorige edities) waren beide niet aanwezig op deze avond.

Met deze 20 deelnemers konden we mooi 5 poules van 4 personen maken. De beste 2 spelers van iedere poule ging door naar de winnaarsronde en de spelers die het net niet gered hadden mochten het proberen in de verliezersronde. Nadat de poulewedstrijden gespeeld waren, kwamen ook enkele verrassingen naar boven. Zo gingen Henri Teunesen en Robert Derks beide uit dezelfde poule door naar de winnaarsronde.

In de verliezersronde vonden we dan als verrassing Jan van der Lans, die het wel tot de finale haalde waar hij het mocht opnemen tegen Nick van Lieshout. Jan wist de finale te bereiken door in de kwartfinale te winnen van Stan Voss met 3-1. In de halve finale was Jan te sterk voor Stephan Verschuren en wist de partij met 3-0 te winnen. Nick mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Niels Strijbosch en na een spannende pot wist Nick de partij te winnen met 3-2. In de halve finale wachte Renate Teunesen, maar ook zij moest het afleggen tegen Nick en verloor haar partij met 3-1 van Nick. In de finale was het Nick die hier de sterkste was van de 2 en de finale won met 4-1.

In de winnaarsronde waren het Marcel Olivier en Rene Teunesen die elkaar troffen in de finale. Marcel mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Joost Hermens en deze pot met 3-1 wist te winnen. Vervolgens mocht Marcel het opnemen tegen Robert Kusters in de halve finale. Deze halve finale was een strijd welke tot op de laatste leg werd uitgevochten en met 4-3 wist Marcel deze te winnen. Rene mocht het in de kwartfinale opnemen tegen Robert Derks. Robert pakte hier brutaal nog de 1ste leg, maar moest toch het hoofd buigen en met 3-1 was de winst voor Rene. In de halve finale was het Rick van Dijk die het Rene nog lastig mocht maken. Rick kwam met 3-0 voor, maar Rene kwam nog terug en met 4-3 wist Rene de partij naar zich toe te trekken.
De finale was een waar spektakelstuk, waar nog lang over gesproken zou worden. Marcel kwam in de finale met 1-0 voor, maar Rene maakte direct daarop weer gelijk. Daarna pakte Marcel weer zijn eigen legs en ook Rene deed dit met 3-3 op het scorebord. In de volgende leg was het Marcel die hier zijn eigen leg wist te winnen en een 4-3 voorsprong pakte. Ook in de volgende leg ging het weer scorend gelijk tegen elkaar op en het was de vraag wie deze leg ging winnen. Marcel wist uiteindelijk zijn dubbel te raken en de overwinning en de titel te pakken.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.