15de Open Millse Darts Trophy wederom voor Rik Hendriks

Op vrijdag 16 februari vond voor de 15de keer de Open Millse Darts Trophy plaats bij Café-Zalen ’t Lagerhuis in Mill. Met 49 deelnemers begonnen we aan de poulefase van het toernooi. Met namen als Jerry Hendriks, Pedro Heijnen, Roy Leenders en Tonny Veenhof werd het wel duidelijk dat het een sterk deelnemersveld was. Maar ook de winnaar van vorig jaar, Rik Hendriks, was van de partij om zijn titel te verdedigen. Voor de winnaar was er niet alleen een hoofdprijs van €150,- te verkrijgen, maar sponsor WLM-Festa / dart-shirt.nl had ook een prijs ter beschikking gesteld voor de winnaar, een custom dartshirt.

Rond de klok van 20:00 vond de loting plaats voor de poule-indeling en korte tijd later werden de eerste wedstrijden omgeroepen. Nadat alle partijen uit de poule gespeeld waren, werd het tijd voor de knock-out fase. Zowel in de winnaars- als verliezersronde kwamen we geen verrassende namen tegen. Al was het Arjan Jilesen die na enkele jaren zijn pijlen weer eens uit de kast had gehaald, toch de halve finale in de verliezersronde wist te halen.

In de verliezersronde kwamen in de finale Misak Hovakimian en Joost Hermens. Misak had bij de laatste 32 een bye, maar bij de laatste 16 wist hij te winnen van Berry Jacobs met 3-2. Bij de laatste 8 was het Twan Verheijen die met 3-1 werd verslagen. In de halve finale mocht Arjan Jilesen de strijd aangaan met Misak, maar verloor des ondanks met 3-0.
Joost had ook een bye bij de laatste 32, maar vond Dennis Venbrux bij de laatste 16 als tegenstander. Met een 3-2 winst ging Joost door naar de laatste 8, waar hij Stephan Weren trof. Ook hier moest weer een beslissende leg gespeeld werden en met 3-2 moest Stephan het hoofd buigen. In de halve finale weer een stevige pot voor Joost, dit keer was het Niels Strijbosch die hem tot het uiterste dwong, maar wederom een 3-2 winstpartij voor Joost.
In de finale, welke op het podium werd afgewerkt, was het Misak die hier de partij mocht aanvangen. Al snel kwam hij op een 2-0 voorsprong, maar Joost kwam daarna nog terug tot 2-1. Wederom was het Misak die de leg pakte en een 3-1 voorsprong pakte. In de 5de leg kreeg Misak zijn wedstrijdpijlen, maar verzuimde om de dubbel te gooien, waardoor Joost terugkwam tot 3-2. Ook in de 6de leg was het Misak die scorend beter was als Joost, maar het was Joost die wederom matchdarts overleefde om terug te komen tot 3-3. In de beslissende leg ging het meer tegen elkaar op, echter Misak zette nog een eindsprint in. Deze keer was het wel raak op de dubbel en met 4-3 wist hij de partij te winnen.

In de winnaarsronde waren er al na enkele rondes een paar kanshebbers minder. Bij de laatste 16 wist Jerry Hendriks met 3-1 te winnen van Tonny Veenhof. Bij de laatste 8 was het Jordy van Bekkum die Roy Leenders met 3-2 naar huis stuurde, Bas Abels wist met 3-2 te winnen van Manfred van Daal. Maar de grootste verrassing was Pedro Heijnen die met 3-1 wist te winnen van Jerry Hendriks. Uiteindelijk werden beide halve finales op het podium afgewerkt. Rik Hendriks en Jordy van Bekkum waren het die het spits mochten afbijten. Rik wist zich geruisloos door de sheet heen te werken tot in de halve finale. Het was Rik die de partij aanving en met goede scores de toon wist te zetten. Jordy probeerde wat hij kon, maar met 4-0 moest hij zijn meerdere erkennen in Rik. In de andere halve finale waren het Bas Abels en Pedro Heijnen die elkaar troffen. Deze partij was alles behalve saai. Beide spelers gingen tot het uiterste en zelfs een beslissende leg moest er aan te pas komen om te bepalen wie er naar de finale ging. Met 4-3 was het Bas die de partij won en naar de finale ging.
In de finale waren beide spelers aan elkaar gewaagd, tot 2-2 in legs. Daarna was het Rik die er net een tandje bovenop deed, maar ondanks dat mocht Bas toch nog iedere leg op een dubbel gooien. Echter Rik was hier net iets scherper op de dubbels en met 5-2 wist hij opnieuw de finale te winnen van de Open Millse Darts Trophy en de hoofdprijs van €150,- in ontvangst nemen en de Manfred van Daal Wisseltroffee nogmaals naar huis nemen. Ook de cheque van WLM-Festa / dart-shirt.nl was voor Rik en mag een eigen dartshirt laten maken.

Al met al mag de organisatie weer terugkijken op een geslaagde Open Millse Darts Trophy. Hiervoor willen wij uiteraard onze sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. De complete uitslagen van beide toernooien is tevens terug te vinden op onze toernooipagina van de Open Millse Darts Trophy, foto’s vind u terug op onze fotopagina. Wilt u verder op de hoogte gehouden worden van al onze toernooien, like dan onze Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.