Ruben Relou klubkampioen 2018!

Afgelopen vrijdag 21 december vond al weer de 13de editie plaats van de DC NoScore Klubkampioenschappen. Op deze avond begonnen we met 15 deelnemers aan de poulewedstrijden. De poules waren evenredig verdeeld, met 3 poules van ieder 5 deelnemers. De eerste 2 gingen door naar de winnaarsronde, de overige mochten plaatsnemen in de verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Rene Teunesen en Stan Voss die het tegen elkaar op mochten nemen. Voordat deze 2 in de finale kwamen werd er door Rene eerst gewonnen van Marco Janssen met 3-1 in de kwartfinale om vervolgens in de halve finale te winnen van Robert Kusters met 3-2. Stan wist in de kwartfinale te winnen van Marcel Olivier met 3-1 en in de halve finale was het Theo van Dijk die het met 3-2 aflegde tegen Stan.
In de finale was het Rene die een 1-0 voorsprong nam, maar Stan maakte er gelijk er weer 1-1 van. Wederom was het Rene die de voorsprong nam en de leg erop was het Rene die als eerste voor de wedstrijd mocht gooien, echter hij had hier nog wat moeite mee om de dubbel te vinden. Stan kwam steeds dichterbij om vervolgens mochten beide spelers op een dubbel gooien. Rene trok hierbij toch aan het langste eind en won de partij met 3-1.

In de winnaarsronde mochten Ruben Relou en Stephan Weren het tegen elkaar opnemen in de finale. Stephan kwam in de finale door in de kwartfinale ternauwernood te winnen van Niels Strijbosch met 3-2, om vervolgens in de halve finale Kees Hendriks te treffen. Kees wist in zijn poule 3 van de 4 wedstrijden te winnen om vervolgens in de halve finale te stranden tegen Stephan en met 3-1 het onderspit moest delven. Ruben had in de kwartfinale een bye en mocht in de halve finale het opnemen tegen Luuk Arts en wist deze partij met 3-1 te winnen.
Stephan begon sterk in de finale en hield gelijk zijn eigen leg. Vervolgens brak hij Ruben en wist een 2-0 voorsprong op te bouwen. In de volgende leg had Stephan weer het beste van het spel en had zelfs een pijl op de dubbel om de partij te beslissen, maar het was Ruben die de spanning in de wedstrijd terugbracht tot 2-1. Ruben kwam meer en meer in de partij en wist de stand gelijk te trekken, 2-2. In de beslissende leg wist Ruben het spel naar zich toe te trekken en hij wist wel zijn beslissende pijl in de juiste dubbel te gooien en de partij met 3-2 te winnen.

Om alvast in de agenda te noteren, ons volgende toernooi is op zaterdag 29 december 2018. Dan vinden hier de Geminte Mill dartskampioenschappen plaats. Meedoen kan als je uit de gemeente Mill (dus uit Mill, Langenboom, St. Hubert of Wilbertoord) komt. Klik hier voor meer info.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.