Eimardo van Engelen winnaar Open Mill, Jerry Hendriks runner-up

Op zaterdag 15 februari vond voor de 17de keer het Open Millse Darts Trophy plaats. Op deze zaterdagavond waren maar liefst 64 deelnemers op afgekomen om te strijden om de hoofdprijs van €150,- en de Manfred van Daal Wisseltroffee. Omstreeks de klok van 20.00 uur begonnen we met de eerste poulewedstrijden, gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde stonden tegen over elkaar Tonnie van Binsbergen en Reinier Albers. Tonnie wist de finale te bereiken door bij de laatste 32 te winnen van Geert van den Berg met 2-1, daarna bij de laatste 16 wist hij te winnen van Pedro van Boxtel. Vervolgens in de kwartfinale was het Ralf de Waal die met 2-0 werd verslagen. In de halve finale was het Rudy van Lanen die het Tonnie nog best lastig wist te maken, maar met 3-2 ging de winst toch naar Tonnie.
Aan de andere kant van de sheet wist Reinier Albers bij de laatste 32 te winnen van Ward de Groot met 2-0. Daarna was het Dave Pannemans die bij de laatste 16 het hoofd moest buigen voor Reinier en de winst ging met 2-0 naar Reinier. In de kwartfinale was het Guido Heijmans die met 2-0 naar huis gestuurd werd door Reinier. In de halve finale was het Twan Verheijen die als eerste een leg wist te winnen in de verliezersronde van Reinier, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Reinier en verloor met 3-1 van Reinier.
In de finale ging Tonnie er als een speer vandoor en wist binnen korte tijd een 3-0 voorsprong te pakken. In de 4de leg mocht Reinier zelf aanvangen en wist deze leg te houden. Vervolgens wist Reinier met een 121 finish Tonnie te breken en daarna de break te verzilveren door de stand gelijk te trekken in de 6de leg tot 3-3. In de 7de en beslissende leg was het toch weer Tonnie de overhand nam op de wedstrijd en de finale wist te winnen met 4-3.

Ook in de winnaarsronde was het spannend in de finale. Eimardo van Engelen en Jerry Hendriks wisten er een waar spektakelstuk van te maken. Zowel Eimardo als Jerry kregen onderweg naar deze finale nog de nodige weerstand. Eimardo wist bij de laatste 32 te winnen van Andy Veld met 3-0, waarna bij de laatste 16 Kevin Haerkens met een 3-0 verliest het hoofd moest buigen voor Eimardo. In de kwartfinale was het Danny Schellekens die het Eimardo nog lastig probeerde te maken, maar met 3-2 winst ging toch naar Eimardo toe. In de halve finale was het Jeffrey van Leeuwen die het uiteindelijk met 4-1 moest afleggen tegen Eimardo
Jerry daar en tegen was met 3-0 te sterk voor Ruud Cuijpers bij de laatste 32. Bij de laatste 16 was het Mackelly van de Logt die de kans liet liggen op de winst tegen Jerry en een 3-2 winst was voor Jerry. In de kwartfinale was het Angelino Kranenburg die zijn meerdere moest erkennen in Jerry, deze wist met 3-0 te winnen van Angelino. In de halve finale was het Ronnie van Binsbergen die met 4-1 het aflegde tegen Jerry.

In de finale wisten beide spelers zich met mooie scores en goede finishes er een waar spektakel er van te maken. Eimardo mocht wedstrijd aanvangen en wist meteen zijn eigen leg te behouden en daarna pakte hij gelijk de leg van Jerry. Eimardo wist ook gelijk zijn breek te verzilveren door de daarop volgende eigen leg te houden en een mooie voorsprong van 3-0 te pakken. Jerry kwam daarna knap terug tot 3-2, maar Eimardo pakte hier de 6de leg en een 4-2 voorsprong. Jerry wist daarna nog de 7de leg te pakken en de achterstand te verkleinen tot 4-3. In de 8ste leg was het Eimardo die er met goede scores er voor zorgde dat hij zich een goede kans creëerde voor de winst, maar Jerry wist nog goed terug te komen. Uiteindelijk was het Eimardo die op tijd de juiste dubbel wist te vinden en zodoende met 5-3 de wedstrijd te winnen.

Voor de volledige uitslag, kijk dan op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.